Разрастване на английския футбол в Пакистан - това ще се случи от следващата пролет, когато започва новото първенство в азиатската страна, а то ще бъде с английски привкус. Причината е, че клубове в Пакистан ще използват имената, цветовете и прякорите на шест клуба от Висшата лига.

Според "Дейли Мирър" до момента шест клуба от английския елит, сред които и един член на Топ 6 (големите шест клуба - "Манчестър сити", "Манчестър юнайтед", "Ливърпул", "Челси", "Арсенал" и "Тотнъм") ще имат свои франчайзи.

В момента все още се водят преговори, но те имат за цел английските клубове да бъдат представени на голям пазар като пакистанския. Шампионатът на страната започва през следващата пролет. Клубове в Исламабад, Карачи, Лаор, Кета, Пешавар и Мултан ще използват имената на тези от Висшата лига.

Посланик на първенството в Пакистан пък ще бъде бившият английски национал Майкъл Оуен.

"Това е страхотна възможност за всички. Развълнуван съм да помагам на пакистанския футбол, защото това е страна с население от 220 милиона, която тепърва ще открива таланти", каза Оуен, който сключи тригодишен договор.

По последни данни във Великобритания живеят над 1 милион пакистанци.

Дневник