Младежкият национален отбор по волейбол до 21 години спечели и втория си мач на световното първенство, на което България е домакин заедно с Италия. Тимът на Найден Найденов победи с 3:0 (25:21, 25:22, 25:21) Куба във втория мач от група В в София и си осигуриха място в първата осмица на шампионата.

Първият гейм беше равностоен, но в края българският тим натрупа преднина от четири точки за 21:17, благодарение на добрите изяви в атака на Александър Николов.

Във втория младежките национали успяха да поведат с 16:12 след добра серия от сервис на Лазар Бучков. В края на гейма кубинците намалиха изоставането си само на точка, но след това допуснаха две поредни грешки и българите спечелиха частта с 25:22.

В началото на третия гейм двата тима бяха равностойни, но с добри изяви в атака и с добър сервис българските волейболисти отново натрупаха преднина и в крайна сметка спечелиха мача.

Денис Карягин беше най-резултатен за успеха със 17 точки, а Александър Николов отбеляза 13.

С успеха България излезе начело в групата с 6 точки, с колкото е и Полша, а в събота от 19.00 ч. двата тима се срещат в мач, който ще определи победителя в групата.

Дневник