Младежкият национален отбор по волейбол отстъпи с 1:3 (27:29, 19:25, 25:23, 19:25) на Полша в последния си мач от група В на световното първенство, на което България е домакин заедно с Италия. Мачът на практика беше без значение, тъй като и двата тима се бяха класирали за първата осмица.

Двата тима продължават напред в група F, където ще срещнат още Бразилия и Русия, а мачовете отново ще са в София.

Полша поведе с 8:3 в първия гейм след серия от пет поредни точки. Поляците изпълняваха добър сервис, с който затрудняваха посрещането на българския тим. Те поддържаха преднината си до 19:13, а с добра блокада и игра в защита българските волейболисти намалиха изоставането си само на две точки. Полша имаше два шанса да затвори гейма, но българският тим изравни до 24:24. Българските волейболисти спасиха още три геймбола, но в крайна сметка Полша спечели гейм с 29:27.

Полша имаше предимство и в началото на втория гейм и поведе с 8:4. Българите изравниха до 14:14, но с по-добра игра в атака и с по-малко грешки поляците отново натрупаха преднина от четири точки. За разлика от първия гейм, този път Полша запази аванса си и спечели с 25:19.

Третата част беше равностойна до средата, но след това полските волейболисти отново поведоха. Те поддържаха преднината си, но в края на гейма българските национали отново намалиха. При 22:20 за Полша се стигна до размяна на реплики през мрежата между играчи на двата тима. Ас на Лазар Бучков и блокада на Самуил Вълчинов доведоха до 22:22. След две грешки на Полша българските волейболисти спечелиха гейма с 25:23.

Подобно на предишните геймове, в четвъртия Полша отново поведе в началото. Българският тим отново се опита да се доближи, но този път не успя.

Александър Николов и Самуил Вълчинов бяха най-резултатни за България с по 14 точки.

Полша оглави класирането в група В с девет точки, а България остана на второ място с шест.

Дневник