Отборите на „Волов“ Шумен и „Ботев“ Нови пазар си разделиха по точка, след като завършиха 1:1 в дербито на областта в Трета лига по футбол на североизток.

Срещата бе от 7-ия кръг на първенството при аматьорите и се игра на стадион „Панайот Волов“ в Шумен, като домакините поведоха в резултата през първото полувреме, а играчите от Нови пазар стигнаха до равенството с попадение през втората част.

Отборът на „Ботев“, в чиито редици има много бивши играчи на Шумен, започна по-активно мача, но постепенно отстъпи инициативата на шуменските футболисти. Пред двете врати, обаче, липсваха реални голови ситуации.

В 21-ата минута защитата на „Ботев“ сбърка първа. Капитанът на шуменци Симеон Савов бе оставен сам пред наказателното поле, вратарят на „Ботев“ излезе напред, за да спре атаката му, но Савов го прехвърли и вкара за 1:0.

Други точни удари във вратите футболистите не успяха да направят, а на два пъти тимът на „Ботев“ имаше претенции, че главният рефер Ивайло Недялков от Добрич не отсъжда дузпи в негова полза.

През второто полувреме шуменци отново владееха повече топката, но не съумяваха да пробият защитата на „Ботев“. От своя страна гостите от Нови пазар организираха няколко добри атаки, но и те не успяха да нанесат удари в очертанията на вратата на „Волов“.

Така се стигна до 71-ата минута, когато защитата на домакините допусна грешка. Удар на Евгени Стоянов рикошира във вратаря на „Волов“ Стефан Петков, а най-съобразителен в ситуацията се оказа Йордан Милков, който сред купа от играчи нацели топката и я вкара в мрежата на домакините за 1:1.

Със спечелената точка днес „Ботев“ събра актив от 16 т. и е на трето място във временното класиране. „Волов“ има актив от 10 т. и е на осма позиция.

ШУМ.БГ