Сигурни сме, че много от вас са играли някои от игрите, които присъстват в заглавието. Разбира се, буквата "Е" пред тях означава, че говорим за електронни спортове и като такива са започнали да се налагат все по-често в букмейкърските платформи. Ако все още сте объркани, препоръчваме това експертно ревю за MR bit и именно там ще откриете точно тази дисциплина. Какво обаче са електронните спортове? Сигурни сме, че мнозина биха заявили, че стоенето пред конзолата или компютъра е загуба на време, но не бързайте да бъдете толкова критични.

На първо място ще открием, че видео игрите развиват стратегическо мислене, впрочем точно като при шаха, но с тази разлика, че тук играта е много по-динамична и често самите играчи трябва да демонстрират динамика в адаптацията си спрямо противника. Нека не забравяме, че повечето електронни спортове са отборни, но има и индивидуални. Следователно победата в повечето случаи зависи от отбор и всеки трябва да изпълнява своята основна роля.

Електронните спортове са различни, но и изискват същата подготовка - професионалистът трябва да разполага с рефлекси, умения и достатъчно добра дисциплина, за да изпълнява планът на отбора. При индивидуалните спортове можем да открием абсолютно същата рецепта. Какви са електронните спортове, на които редица фенове залагат? Нека започнем с факта, че най-масовите са Counter-Strike:Go, League of Legends, Star Craft II, FIFA, Rocket League и още много други.

Изненадата в това отношение идва с факта, че през последните 10 години се добавиха нови игри, правилата на турнирите се промениха, а с тях дойдоха и други интересни изненади. Все повече почитатели обръщат внимание на развитието на Фифа турнирите, които станаха много добра алтернатива на футбола. Разбира се, никога няма да може да видите на терена стари звезди като Пеле, бразилският Роналдо и още много други в един отбор, но във виртуалната среда няма ограничения.

Защо точно тези игри се намират в портфолиото на букмейкъра? Оказва се, че на този етап зрителите ще достигнат в близкото бъдеще половин милиард, а след като изграждането на професионална кариера е доста трудно занимание, мнозина искат да направят своите прогнози. Посоченият оператор показва и още нещо - макар и самите прогнози да са адаптирани към играта, те продължават да носят същото удоволствие. Например в CS:GO ще открием, че присъства пазар за победител на карта, най-ценен играч и дори победител в първия пистолетен рунд.

След като електронните спортове не се различават от останалите, логично е да се досетим, че бонусите и промоциите, които откриваме, освен ако не е посочено друго условие, могат да се използват и за тях. Трябва обаче да напомним, че ако не сте гледали електронни спортове или не познавате някакво заглавие, опознаването на някои основни термини, както и описания на играта, могат да се открият в интернет свободно, както и по-стари дербита. Това е спорт, който ще изисква проверката на отбора, четенето на прогнози и анализи, както и още много други помощни средства.

Препоръчително е наистина да познавате играта, на която сте се запътили да направите прогноза, а след като често има и безплатни стрийм предавания, няма да имате никакви проблеми да направите своята прогноза и по време на самата среща. Правенето на залози за електронни спортове е забавление за мнозина, но нека не забравяме, че в това отношение няма никакви разлики – можете да спечелите и можете да изгубите. Това не е по-лесен залог, но не е и по-труден, просто трябва да се познава. Напомняме на почитателите, че отговорната игра е най-важното, към което трябва да се стремят, когато решат да се забавляват с този спорт.