От началото на годината до сега община Шумен е вложила 994 хил. лв. собствени средства в текущ ремонт на улици. Ако времето позволи, до Нова година за дейността ще отидат общо около 200 хил. лв., заложени в бюджета.

Това каза на пресконференция днес заместник-кметът по строителство на Шумен инж. Боян Тодоров.

Най-много средства  общината е изхарчила за преасфалтирането на ул. “Индустриална” от бул. “Плиска” до ул. “Дедеагач” - 438 хил. лв. Вторият най-скъп ремонт е този на ул. “Св. св. Кирил и Методий” - 308 хил. лв. Следват преасфалтирането на пътя и паркинга до Информационния център на Комплекс “Създатели на българската държава” за 117 хил. лв., на локалното платно на бул. “Симеон Велики” в кв. “Тракия” за 89 хил. лв., ул. “Братя Андрей и Веселин Стоянови” за 25 хил. лв.

“Тази година сме инвестирали в улици 994 хил. лв. и работата по списъка ни за ремонти продължава. До края на годината предполагам, че за още около 200 хил. лв. ще направим ремонти, но с уговорката, че зависим от метеорологичните условия”, каза Тодоров.

Според него “значително подобрение” на състоянието на уличната мрежа в града и селата от общината ще настъпи през следващите 2 години с реализирането на мащабния проект със заем от 20 млн. лв. 

ШУМ.БГ