Общината в Пловдив ще отпусне 5.68 млн. лева за изграждането на стадионите на "Ботев" и "Локомотив", съобщава БНР. Според информацията решението е взето единодушно от общинските съветници.

Средствата ще бъдат предвидени от проектобюджета на Община Пловдив за 2022 г.

Сумата ще бъде разделена почти поравно. За стадион "Христо Ботев" ще бъдат насочени 2 860 800 лева. Основната част (2 млн. лева без ДДС) са за купуване на седалки, 90 000 лева без ДДС са за тревно покритие, а 294 000 лева без ДДС лева са за преработка на проекта.

За стадион "Локомотив" са предвидени 2 820 000 лева, като те ще са за технически проект на централната трибуна, технически проект за вертикална планировка, тренировъчни терени, паркоустройство и инфраструктура, благоустрояване и озеленяване.

Последното правителство на Бойко Борисов вече отпусна 37 млн. лева за двата стадиона - съответно 25 милиона за този на "Ботев" и 12 милиона за този на "Локомотив".

Парите се оказаха недостатъчни за завършването на съоръженията. През април Борисов обеща да издейства Пловдив да приеме финал на някой от европейските клубни турнири.

Дневник