Иво Ивков е новият изпълнителен директор на "Левски", съобщи членът на надзорния съвет на клуба Петър Ганев.

Напълно променен е управителният съвет на сините, като вместо досегашните петима членове влизат трима изцяло нови. Там са Ивков, бившият футболист на отбора Даниел Боримиров и Радослав Разпопов, който е представител на генералния спонсор "Палмс бет".

"Тази вечер Надзорният съвет (НС) на "ПФК Левски" проведе заседание и финално събеседване с новия Управителен съвет на клуба. Фокусът на обсъждането беше бъдещето на "ПФК Левски" и ролята на всеки един в трансформацията на клуба", написа Ганев във "Фейсбук".

Ивков, който е син на легендата на сините Кирил Ивков, е защитавал интересите на "Левски" в много дела, години е бил член на апелативната комисия на УЕФА, а също бил е и два мандата член на Централната избирателна комисия (ЦИК) от квотата на Реформаторския блок. Той получава изцяло административното управление. Преди няколко месеца той каза, че ще се кандидатира за президент на БФС, тъй като смяташе, че е "най-правилният за президентския пост". Впоследствие обаче не го направи, а мажоритарният собственик на клуба Наско Сираков заяви подкрепа за Борислав Михайлов.

Боримиров имаше различни роли в клуба във времето. Покрай прехвърлянето на акциите от Васил Божков към Сираков се доказа, че за кратко бившият национал е държал немалък брой акции. Освен това той беше и начело на школата на "Левски". Сега ще отговаря за връзките с първия отбор и с привържениците, като ще бъде и в ролята на посланик на клуба.

Разпопов ще отговаря за търговската част, включително ще работи по привличане на спонсори и рекламодатели.

"С днешното решение приключва важен етап от промените в "ПФК Левски". След завръщането на Станимир Стоилов начело на любимия отбор, избирането на Иво Ивков за изпълнителен директор е другата голяма новина от последните месеци. Вярвам, че с Мъри и Иво начело имаме две силни котви - в спортно-технически и административно-управленски план, които да обединят сините привърженици и да трансформират клуба", написа Ганев.

В досегашния управителен съвет влизаха Павел Колев, Ивайло Цветков-Нойзи, Константин Баждеков, Илия Христов и Минко Герджиков. Новите членове ще бъдат представени в четвъртък.

Днеевник