ПСЖ ще направи всичко възможно да задържи една от звездите си Килиан Мбапе, въпреки че договорът му изтича. Това каза треньорът на парижани Маурисио Почетино, който разказа каква е цялата ситуация около нападателя и клуба.

Наскоро Мбапе призна, че още през лятото е уведомил ПСЖ за желанието си да напусне. По-късно се стигна до напрежение между парижани и "Реал" (Мадрид), който остава кандидат №1 за Мбапе. Според Почетино ПСЖ има сили да убеди нападателя да продължи и след юни 2022 г., когато договорът му изтича.

"Аз съм с убеждението, че ситуацията е отворена и всичко е възможно в бъдеще. ПСЖ като клуб има надеждата и всички сили да изкуши Килиан. Да му предложи много неща, които да го убедят да остане и да бъде щастлив", коментира Почетино пред "Марка".

Аржентинският треньор описа футболиста като спокоен и зрял за своята възраст от 22 г. "Той може да се справя с напрежението, което около него винаги е било голямо".

"Надявам се, че може да срещнем "Реал" на финал в Шампионската лига. Защо пък да не ги победим с гол от дузпа на Мбапе в последната минута. Нямам никакво съмнение в неговия професионализъм", добави треньорът.

Почетино е твърдо убеден, че Мбапе е на едно ниво с Кристиано Роналдо и съотборника си Лионел Меси. "Той е на едно ниво с тях. Истинско богатство е да имам в отбора него заедно с Меси и Неймар. Удоволствието на всяка една тренировка е огромно."

Дневник