В повторение на осминафиналния двубой от 2020 г. "Атлетико" (Мадрид) и "Ливърпул" се впускат в дуел един срещу друг. Срещата е най-интересната от програмата на деня в Шампионската лига, с която започва третото завъртане в груповата фаза.

От 22 часа на "Уанда метрополитано" "дюшекчиите" приемат червените от Мърсисайд.

Двубоят може да има тежест и за крайното класиране в група В, след като дотук "Ливърпул" е с две победи от два мача, а "Атлетико" има четири точки. Нов успех на червените почти сигурно ще им осигури първата позиция.

През 2020 г. "Атлетико" отстрани "Ливърпул" на осминафинал след два оспорвани двубоя и зрелищен реванш на "Анфийлд", завършил 3:2 за испанците след продължение.

"Очаква ни много тежък мач, срещу изключително силен отбор. Доста неща се промениха от мачовете през 2020 г., но ядрото от играчи на "Атлетико" още е там, така че са много опасни. Диего Симеоне върши отлична работа, това е шампионът на Испания", каза Юрген Клоп преди двубоя.

"Ливърпул" е в отлична форма преди двубоя, като вкара пет гола в последната си среща през уикекнда. "Атлетико" не игра, след като мачът му в Ла Лига беше отложен. Сблъсъкът с "Ливърпул" ще бъде първи след прекъсването за националните отбори през октомври.

В другата среща в група В "Порто" приема "Милан". "Драконите" имат само една точка, докато "Милан" ще търси първа победа след завръщането си в Шампионската лига.

Голямо внимание привличат двубоите в група D. "Реал" (Мадрид), който сензационно загуби от дебютанта "Шериф" в предходния си мач, сега гостува на "Шахтьор" (Донецк). Нова грешка на мадридчани може да им струва скъпо. Подобно на "Атлетико" отборът също нямаше мач през уикенда.

"Интер" приема приятната изненада "Шериф" и се нуждае от задължителен успех. "Нерадзурите" загубиха на старта от "Реал", а след това направиха 0:0 с "Шахтьор". Ситуацията в тима е сложна, след като през уикенда "Интер" загуби и от "Лацио" в Серия А.

Телевизионна програма
19.45 ч. "Брюж" - "Манчестър сити", пряко по Макс Спорт 3
19.45 ч. "Бешикташ" - "Спортинг", пряко по Макс Спорт 4
22 ч. ПСЖ - "Лайпциг", пряко по Макс Спорт 1
22 ч. "Порто" - "Милан", пряко по Макс Спорт 2
22 ч. "Атлетико" (Мадрид) - "Ливърпул", пряко по Макс Спорт 3
22 ч. "Шахтьор" - "Реал" (Мадрид), пряко по Макс Спорт 4

Дневник