С гол на централния защитник Жерар Пике "Барселона" измъкна ценна победа в Шампионската лига, надигравайки "Динамо" (Киев) с 1:0. Каталунците, които са поставени в деликатна ситуация, заради това че започнаха с две загуби в турнира през този сезон, играха под голямо напрежение.

Тимът на Роналд Куман прекъсна серия от пет двубоя без победа в Шампионската лига.

Пике беше точен в 36-ата минута.

С победата "Барселона" събира три точки и заема трето място в група Е преди двубоя между "Бенфика" и "Байерн" (Мюнхен), който е по-късно.

За двубоя Куман заложи на всичко най-добро, с което разполага. Единствено Ансу Фати получи почивка и остана на резервната скамейка преди дербито с "Реал" (Мадрид) в края на седмицата.

От началните минути "Барселона" доминираше и създаде няколко положения, но Люк Де Йонг не успя да уцели вратата. Всичко по-интересно пред вратата на "Динамо" идваше след статични положения или центрирания, като украинците се защитаваха добре и не оставяха много празни пространства.

В 36-ата минута защитата на "Динамо" се пропука. Жорди Алба центрира, а Пике се озова непокрит пред вратата на гостите и с десния крак засече - 1:0.

След почивката "Динамо" така и не намери сили да застраши сериозно "Барселона". Каталунците потърсиха втори гол, но с пропуски се отчетоха влезлите от пейката Фати и Серхио Агуеро. "Динамо" пък завърши срещата без точен удар.

Дневник