Макс Верстапен нарече Люис Хамилтън "глупав идиот" и му показа среден пръст, след като двамата бяха близо до инцидент на пистата още във втората тренировка преди Гран при на САЩ в Остин. Пилотите на "Ред бул" и "Мерцедес" караха гума до гума на старт-финалната права, а това продължи чак до първия завой. Хамилтън притискаше съперника си, а Верстапен беше близо до излизане от пистата. Обикновено в тренировките пилотите избягват да се доближават толкова до съперник.

Верстапен показа среден пръст на Хамилтън, а по радиото каза: "Глупав идиот!" От "Ред бул" се опитаха да го успокоят и му казаха да не обръща внимание на съперника си.

След тренировката Верстапен беше по-спокоен. Попитан за ситуацията, той отговори: "Не знам, подготвяхме се за обиколките си и наистина не знам какво се случи."

Директорът на "Ред бул" Кристиан Хорнър обвини Хамилтън: "Очевидно се нареждаха за бързи обиколки и Люис реши да скочи на Макс. Мисля, че има неписано правило, че в такива тренировки трябва да се редуват. Но Макс просто показа, че е бил първи на опашката."

По-късно в тренировката Верстапен се скара и на състезателния си инженер, тъй като попадна в трафик.

Най-бърз във втората тренировка беше другият пилот на "Ред бул" Серхио Перес, следван от Ландо Норис ("Макларън") и Хамилтън. В първата тренировка двамата пилоти на "Мерцедес" доминираха, като Валтери Ботас изпревари Хамилтън. Ботас ще бъде наказан с пет места на стартовата решетка заради смяна на част от двигателя.

Хамилтън не коментира ситуацията с Верстапен, но не остана доволен от втората тренировка.

"Имаме още работа. Първата тренировка беше добра, но във втората направихме промени и не бях доволен. Мисля, че загубихме малко или те ("Ред бул") са спечелили. Така че имаме работа", каза Хамилтън.

Квалификацията за Гран при на САЩ започва в 00.00 ч., а състезанието е в 22.00 ч. в неделя.

Дневник