Мохамед Салах иска да остане в "Ливърпул" до края на кариерата си. Нападателят обаче заяви, че това зависи от клуба. "Ливърпул" подписа нови договори с някои от основните си играчи. Настоящият контракт на Салах изтича след по-малко от две години, а в последните месеци английски медии твърдят, че има разминаване между неговите искания и предложеното от клуба.

"Ако питате мен, искам да остана тук до последния ден на футболната ми кариера. Но не мога да кажа много по въпроса, защото не е в моите ръце. Зависи от това какво иска клуба, не от мен. В момента не мога да се видя да играя срещу "Ливърпул". Това би ме натъжило. Трудно е, не искам да говоря за това, но наистина би ме натъжило. В момента не се виждам да играя срещу "Ливърпул", но да видим какво ще се случи в бъдеще", заяви 29-годишният Салах пред "Скай Спортс".

Нападателят, който има 12 гола в 11 мача за "Ливърпул" през този сезон, обясни, че е искал да играе за червените още през 2014 г., когато за първи път игра във Висшата лига с екипа на "Челси".

"Тогава "Ливърпул" се бореше за титлата, атмосферата беше невероятна и си казах: "Искам един ден да играя тук." Заради това, когато бях в "Рома" и имаше разговори с "Ливърпул", казах, че бих дошъл тук. Освен това, когато бях по-млад, играех с "Ливърпул" на "Плейстейшън"! Така че има връзка между мен и клуба", разказа нападателят.

Салах е в серия от осем поредни мача с отбелязан гол, а ако вкара на "Манчестър юнайтед" в неделя, ще стане първият футболист на "Ливърпул", който се разписва в девет поредни срещи. Mениджърът на тима Юрген Клоп заяви, че Салах е сред най-добрите футболисти в света и заслужава "Златната топка".

"Звучи ми страхотно, но това винаги е моето мнение. Не мога да кажа, че съм най-добрият - някои хора са съгласни, други не са. Но това винаги е моето мнение. В главата си аз съм най-добрият в историята. Опитвам се да имам тази увереност. Няма значение дали някой е съгласен или не", допълни Салах.

Дневник