"Байерн" загуби с 0:5 гостуването си на "Борусия" (Мьонхенгладбах) и отпадна още на 1/16-финалите от турнира за Купата на Германия. Баварците допуснаха най-тежката си загуба от 43 години насам, въпреки че излязоха с титулярния си състав и с почти всичките си звезди.

"Борусия" поведе чрез Куадио Коне още във втората минута, а до 21-ата резултатът вече беше 3:0 след два гола на Реми Бенсабаини. През второто полувреме Бреел Емболо също се разписа два пъти, а резултатът беше 5:0 още в 57-ата минута.

"Байерн" отпада в толкова ранна фаза на турнира за втора поредна година. За първи път от 1996 г. тимът не успява да стигне осминафиналите за купата в два поредни сезона.

Поражението е най-голямо за "Байерн" за купата изобщо и най-тежко във всички турнири от 1978 г., когато баварците губят с 1:7 от "Фортуна" (Дюселдорф). Оттогава "Байерн" не беше губил с пет или повече гола разлика. За последно тимът допусна пет гола в един мач при загубата с 1:5 срещу "Айнтрахт" през 2019 г., която доведе до уволнението на тогавашния треньор Нико Ковач.

Спортният директор на "Байерн" Хасан Салихамиджич призна, че му е трудно да обясни случилото се.

"Напълно съм шокиран. Ние просто не бяхме в този мач. Във всяка ситуация те бяха по-корави от нас. Това беше колективен блокаж. Напълно необяснимо. Знаем колко е трудно да се гостува тук, обсъждахме го преди това. Трудно ми е да обясня", заяви Салихамиджич.

Той не оправда тима с отсъствието на треньора Юлиан Нагелсман, който все още не може да води тима, тъй като е в изолация заради коронавирус: "Разбира се, че искаме треньорът ни да е тук. Но тази загуба има малко общо с това, че тимът е воден от помощника му Дино Топмьолер. Ние просто не присъствахме, нямаше ни в борбата за топката изобщо. Всичко, което можеше да се обърка, се обърка."

Спортният директор на "Борусия" (Мьонхенгладбах) Макс Еберл заяви, че това е било "вълшебна вечер, която няма да бъде забравена скоро". Халфът на тима Йонас Хофман каза, че дори "Байерн" може да показва слабости на моменти.

"Ако губиш с 0:3 след 20 минути, главата ти трепери, в "Байерн" са само хора. Можем да се поздравим, че накарахме играчите на "Байерн" поне малко да се съмняват в себе си", каза Хофман.

Дневник