Спалнята е най-неприкосновената част от цялата къща. Тя осигурява интимност и уединение, спокойствие и тишина на човека. В този ред на мисли, всеки един от нас иска спалнята му да бъде достатъчно уютна и уникална сама по себе си.

А вие доволни ли сте от обзавеждането на спалнята ви? Как ви действа обстановката или тепърва ще обзавеждате празната стая? А на какво ще заложите за да постигнете максимален комфорт? Тези въпроси са от голямо значение и имат отношение към това как гледате на домашния интериор.

Много хора споделят, че са претрупали обзавеждането на спалнята си и осъзнават, че това е било грешка. Набързо подбраните мебели и позиционирането им небрежно са признак на хаос, който задължително трябва да бъде поправен. В повечето случаи е добре да се заложи на спални комплекти , които изцяло ще променят облика на спалнята с един замах.

Спалните комплекти имат много предимства. Идеята им е да създадат цялостна композиция в един и същи стил и линия, с която интериора да бъде идеален до последния детайл. Те са толкова разнообразни и комбинациите от нюанси, които се предлагат са съобразени със съвременните тенденции и изисквания на клиента.

Спалнята е място, където прекарваме много голяма част от живота си - преобличаме се, спим, четем книги и гледаме телевизия. Обстановката, която ни заобикаля играе голяма роля за това как ни кара да се чувстваме. Тя трябва да ни успокоява, да ни кара да се чувстваме прекрасно и комфортно, за да може да се отдадем на тишината и релакса.

Ето няколко съвета как да изберете правилния спален комплект и да създадете перфектния стил за вашето интимно кътче от къщата:

Цвят на боята или тапета

Едни залагат на боята, а други пък предпочитат да поставят тапети с красиви орнаменти за повече стил. За повече уют и и спокойствие е добре да се доверите на по-топлите и успокояващи цветове. Такива например са бежово, бледо жълто, лилаво и розово, бяло и др. Винаги може да се създадат комбинации от няколко цветове. Винаги залагайте на нещо свежо и приятно, което не напряга окото. Ако пък сте почитател на тапетите, изберете тапет с орнаменти на растения или цветя в светли тонове за да не затъмняват обстановката и да я похлупят.

Мебелите

Ако нямате нужното време и нерви или просто съчетаването на различни мебели не ви е в кръвта, заложете на спалните комплекти. Те са страхотен избор и винаги ще откликнат на вашия стил и характер. Най-важната част от всяка една мебел в спалнята е леглото, то трябва да бъде удобно и съобразено с размера на спалнята. Мебелите може да са в тъмни нюанси, за да могат да се открояват от фона на стаята. Така успешно ще създадете баланс. Ако все пак не си падате по по-тъмните мебели, може да заложите и на светлите, но задължително трябва да бъдат с 1 или 2 тона по-тъмни от цветовете на стената.

Осветлението

Нощното осветление е от съществено значение. Настолните лампи върху нощното шкафче винаги са били и ще останат класика, придавайки чувството за симетрия и баланс на стаята. Може да използвате висящи лампи за повече елегантност и стил. За подобряване на атмосферата може да използвате стенни лампи, плюс това ще осветяват места, към които не достига по принцип светлина.

Декорацията

Тя е завършекът на всяка спалня, нещо като черешката на тортата. Пердетата спуснати до земята - тънки и дебели са едната завършена част от декорацията. Неизменна част от декора са и картините. Достатъчно е дори и една картина с по-големи размери и стаята ви със сигурност няма да излъчва празнина. Килимът от своя страна също допринася за уюта и топлината на стаята. Заложете на малък или среден килим, който няма да се натрапва, а напротив ще загатва с изтънченост и стил.

Спалнята трябва да излъчва нашата личност, настроение и стил, поради тази причина е добре да се обърне максимално внимание на всеки един детайл при обзавеждането й.

Еxpedo.bg