С важни мачове за "Манчестър юнайтед" и "Барселона" продължава Шампионската лига, чиято групова фаза навлиза в решителен момент. "Червените дяволи" гостуват на "Виляреал" в първия си мач след ерата на Оле Гунар Солскяр, който беше уволнен през уикенда.

В същото време "Барселона" приема "Бенфика" и ще търси нова задължителна победа. Общото между двата тима е, че все още не са сигурни за участието си в елиминационната фаза на пролет.

"Юнайтед" влиза в срещата в Испания като лидер в група F. Тимът е с равен актив "Виляреал" по седем точки, но води заради победата си в първия мач помежду им. В двубоя "червените дяволи" ще бъдат водени от Майкъл Карик.

Ситуацията в групата обаче е отворена, като "Аталанта" е с 5 точки, а "Йънг Бойс" има 3, но на теория и четирите тима могат да продължат напред.

"Юнайтед" ще бъде без контузените Пол Погба и Рафаел Варан, а под въпрос са Единсон Кавани и Люк Шоу. От своя страна "Виляреал" не може да разчита на звездата си Жерар Морено.

За "Барселона" срещата с "Бенфика" също е от голямо значение. Каталунците започнаха с победа при Шави Ернандес, надигравайки "Еспаньол" през уикенда, а в Шампионската лига са с баланс от два успеха и две загуби.

Нова победа ще гарантира на "Барселона" участие в осминафилите. Клубът задължително трябва да премине груповата фаза, като бюджетът за годината е планиран при достигане до четвъртфиналите в турнира. В другия двубой в групата "Байерн", който вече си осигури продължаване напред, гостува на "Динамо" (Киев).

Друга среща, която привлича внимание е дербито в група H между "Челси" и "Ювентус". "Бианконерите" са лидер с четири поредни победи и 12 точки, а сините от Лондон имат три по-малко. Точка в срещата ще гарантира и на двата отбора, че ще завърат груповата фаза в този ред, след като "Зенит" има три точки, а "Малмьо" е последен с нула.

Телевизионна програма
От 19.45 ч.
"Виляреал" - "Манчестър юнайтед", пряко по Макс Спорт 3
"Динамо" (Киев) - "Байерн" (Мюнхен), пряко по Макс Спорт 4
От 22 ч.
"Йънг Бойс" - "Аталанта", пряко по Макс Спорт 1
"Лил" - "Залцбург", пряко по Макс Спорт 2
"Челси" - "Ювентус", пряко по Макс Спорт 3
"Барселона" - "Бенфика", пряко по Макс Спорт 4

Дневник