Вендерсон де Фрейтас Соарес, или просто Цунами, пристигна в София днес и се присъедини към "Левски". Защитникът ще премине медицински преглед и ще подпише новия си договор, след което ще бъде представен.

Той е едно от попълненията, желани от треньора Станимир Стоилов. Цунами трябваше да пристигне още вчера, но изпуснал самолета от Сао Пауло до Истанбул, информира БНР.

Води го добре познатият в България бивш играч на "Славия" Джери Перейра, който работи като агент.

    "Левски" е гигантски клуб за България. Имам много положителна информация за отбора и за играчите в него, рече на летище "София" Цунами, цитиран от БНР. - Знам, че някои от тях имат много опит. Предпочитаната от мен позиция е на ляв защитник, но нямам проблем да играя и на друг пост. Важното е да бъда полезен за отбора и да дам приноса си за доброто представяне на Левски в първенството. За моя бивш бразилски съотборник Велтон нямам сведение дали също ще дойде в "Левски"."

Въпросният Велтон също е трансферна цел на "Левски". Станимир Стоилов заяви наскоро, че сега и през зимния прозорец клубът ще взема само чужденци, от които се очаква да вдигнат класата на състава. Ще се работи и с наличните български футболисти, повечето от които са собствени юноши.

Снощи "Левски" направи 0:0 с "Ботев" (Враца) в Първа лига на "Герена". Николай Михайлов спаси дузпа, изпълнена от Дориан Бабунски още в 6-ата минута. В 72-ата и домакините изтърваха от 11-те метра - този път Красимир Костов парира удара на Борислав Цонев.

Нататък Костов опази точката за врачани, той имаше страхотни намеси, а веднъж му помогна и гредата при топовен шут на Радослав Цонев.

Клуб Z