Барселона" завърши 0:0 с "Бенфика" като домакин в мач от група Е на Шампионската лига. Каталунците така и не успяха да се справят със защитата на португалския тим, а в края на мача можеха и да загубят.

"Барселона" е на второ място в групата със 7 точки, но води само с две пред "Бенфика". В последния кръг каталунците гостуват на лидера "Байерн" в Мюнхен, а португалският тим приема "Динамо" (Киев).

"Барселона" започна мача по-добре. Юсуф Демир стреля опасно, но вратарят на "Бенфика" Одисеас Влаходимос изби. Домакините контролираха играта, а в 26-ата минута Гави получи възможност, но стреля неточно. Влаходимос отрази удар на Жорди Алба малко след това. Роман Яремчук можеше да изведе "Бенфика" напред в резултата, но вратарят на "Барселона" Марк-Андре тер Щеген спаси изстреля му с глава. При следващия корнер Николас Отаменди се разписа със силен удр, но голът беше отменен, тъй като топката напусна очертанията на терена при центрирането. "Барселона" беше близо до гол малко преди почивката, но Демир уцели греда.

В 56-ата минута Мемфис Депай беше извден сам среещу Влаходимос, но се забави и не успя да нанесе удари. На другата врата Дарвин Нунес опита удар от малък ъгъл, но без успех. В 68-ата минута вратарят на "Бенфика" се справи с удар на Френки де Йонг.

В края на мача "Бенфика" можеше да спечели. Харис Сеферович беше изведен сам срещу вратаря, но не уцели вратата.

В група H "Челси" разгроми с 4:0 "Ювентус" и нанесе най-тежкото поражение на италианския тим от 2004 г. насам. Трево Чалоба преди почивката и Рийс Джеймс, Калъм Хъдсън-Одой и Тимо Вернер през второто полувреме вкараха головете за успеха на сините.


"Челси" доминираше напълно в мача и можеше да спечели с още по-голяма разлика. С успеха сините събраха 12 точки, колкото има и "Ювентус", но излязоха начело в групата, тъй като имат предимство в преките двубои. И двата тима продължават на осминафиналите.

Дневник