Нападателят на френския национален отбор и "Реал" (Мадрид) Карим Бензема беше признат за виновен по делото за изнудване на съотборник. Той получава една година условна присъда и ще трябва да плати 75 000 евро глоба.

През 2015 г. Бензема беше задържан по подозрение за участие в изнудване на съотборника му във френския национален отбор Матийо Валбуена. Тогава той стана петият арестуван по случая, след като преди това бяха задържани бившият футболист Джибрил Сисе и още трима души.

Разследването за изнудването за пари на Валбуена започна през юли 2015 г. Бившият френски национал е бил заплашван, че ще бъде публикуван видеозапис със сексуално съдържание с негово участие.

Скандалът коства мястото на Бензема във френския национален отбор за дълго време. Селекционерът Дидие Дешан го върна в състава за европейското тази година.

Адвокатът на Бензема обяви, че ще обжалва присъдата. Прокуратурата във Франция беше поискала десет месеца затвор за футболиста и налагане на най-високата глоба - 75 000 евро.

Дневник