"Лудогорец" и ЦСКА се насочват към препоследните си мачове в груповата фаза на европейските клубни турнири за този сезон. Шампионите гостуват на "Цървена звезда" в Белград в среща от Лига Европа, а в Лигата на конференциите червените срещат "Бодьо" в Норвегия.

И двата български представителя са последни в своите групи в двете надпревари, като имат по една точка от четири двубоя.

За "Лудогорец" срещата в Белград е от голямо значение, като само победа ще запази шансовете на тима да се класира трети в групата си и да се бори за продължаване в Лигата на конференциите напролет. ЦСКА има само теоритични шансове, като се нуждае от две победи, а "Зоря" (Луганск) не трябва да взима нито точка до края на надпреварата.

В Белград "Лудогорец" ще е без Алекс Сантана, Сисиньо, Антон Недялков и Жосуе Са, които са контузени. Без картотека за европейските турнири са Ихиньо Марин и Каули Оливейра, което оставя треньора Станислав Генчев с по-малко опции.

"Дошли сме за три точки. Ако вземем само точка, приключваме участието си в Европа. Знаете, че нашият отбор настъпиха доста промени. Никога "Лудогорец" не е имал толкова млад състав. Не е толкова слабо представянето ни", каза Генчев преди срещата.

Лидерът на тима Кирил Десподов е уверен, че "Лудогорец" има шансове в Белград. "Нека оставим така нещата, нека мислят, че са фаворити. Важното е ние как ще играем. Какво мисли противниковият отбор, не трябва да ни интересува нас".

Двубоят на "Лудогорец" е тази вечер от 19.45 ч. и ще бъде предаван по bTV Action.

В мразовита Норвегия ЦСКА се очаква да играе срещу "Бодьо" при минусови температури. Именно срещу норвежците червените взеха единствената си точка дотук в Лигата на конференциите.

"Резултатите са лоши, но играта е много добра. Резултатите не отговарят на играта до този момент. Предпочитам в последните два мача да не играем толкова добре, а да спечелим точки", каза преди двубоя треньорът на червените Стойчо Младенов.

Двубоят е от 22 часа и ще бъде предаван по "Макс Спорт 3".

Дневник