"Манчестър сити" постигна ценна победа над ПСЖ с 2:1 в група А на Шампионската лига. Успехът на "Етихад" гарантира на "гражданите" първото място в потока и на пръв прочит предимство в жребия за директните елиминации.

Тимът на Пеп Гуардиола доминираше през голяма част от срещата и успя да си върне за загубата от парижани през септември. "Сити" е с четири победи и една загуба, като има 12 точки, а ПСЖ е втори с осем. В другата среща "РБ Лайпциг" разгроми "Брюж" с 5:0 и завърза битката за третата позиция, като двата тима са с по 4 точки.

"Сити" доминираше от началото на двубоя, но усилията на "гражданите" през първата част завършиха без гол. Противно на логиката ПСЖ откри, когато в 50-ата минута Килиан Мбапе завърши контраатака и вкара под плонжа на Едерсон.

До края на двубоя парижани имааха епизодични прояви в атака, а действията се водеха пред тяхната врата. В 63-ата минута Рахим Стърлинг вкара на празна врата, а 13 по-късно се разписа и Габриел Жезуш след хубава асистенция на Бернардо Силва.

Към осминафиналите продължиха още "Реал" (Мадрид) и "Интер" от група D. Мадридчани разгромиха "Шериф" като гост в Тираспол с 3:0 с голове на Давид Алаба, Тони Кроос и Карим Бензема. По-рано "Интер" у дома "Шахтьор" с 2:0 с два гола на Един Джеко.

"Реал" е водач в групата с 12 точки и на 7 декември приема "нерадзурите", които имат две по-малко. "Шериф" е трети и си гарантира участие в Лига Европа през пролетта.

"Аякс" и "Ливърпул" продължиха перфектния си баланс, като се наредиха до "Байерн" (Мюнхен) с пет победи от пет мача. Тимът от Амстердам обърна "Бешикташ" в Истанбул при 2:1, а мърсисайдци победиха "Порто" с 2:0.

В група С, в която е "Аякс" обаче интригата е за второто място. "Спортинг" победи "Борусия" (Дортмунд) с 3:1 в Лисабон и събра девет точки, докато жълто-черните са с 6. В последния мач "Дортмунд" приема "Бешикта", а "Спортинг" гостува в Амстердам.

В групата на "Ливърпул" интригата е пълна зад мърсисайдци. "Милан" победи "Атлетико" (Мадрид) като гост с 1:0 с гол на Жуниор Масиас в 87-ата минута. Кръг преди края "Порто" е втори в група В с 5 точки, "росонерите" са с четири, колкото има и "Атлетико", заемащ последното място.

През декември "Порто" приема "дюшекчиите", а "Милан" е домакин на "Ливърпул".

Дневник