Доскорошният областен управител Валентин Александров положи клетва като общински съветник в Шумен. Той зае мястото на Венцислав Венков, който преди две седмици зае неговото място начело на Областна администрация.

Днешното заседание на местния парламент се провежда онлайн. Специално за церемонията Александров бе в кабинета на председателя на Общинския съвет Ася Аспарухова, където и положи подпис под клетвения лист.

Преди това общинският съветник Камен Андонов заяви, че групата на ГЕРБ в Общинския съвет не приема новия съветник и те ще напускат сесийна зала винаги при изказвания на Александров.

Причина за заявения бойкот е фактът, че на 6-ти ноември Валентин Александров катастрофира с личния си автомобил и отказа да му бъде направен тест за алкохол. Това бе и причината за освобождаването му от поста на областен управител.

Валентин Александров бе 13-ти в листата на БСП на последните местни избори.

"ГЕРБ няма нищо общо с моето избиране за общински съветник, така че не е органът, който може да се произнася за моето място в общинския съвет. Аз съм избран като граждански кандидат от листата на Коалиция БСП за България и съм отговорен единствено пред хората от региона, гласували за мен. Пред гражданите, не пред партиите", каза по-късно Александров в позиция до медиите. Той посочи, че ще бъде независим общински съветник.

ШУМ.БГ