"Челси" и "Манчестър юнайтед" завършиха 1:1 в дербито от 13-ия кръг на Висшата лига. Гостите поведоха с гол на Джейдън Санчо, а Жоржиньо изравни от дузпа. Звездата на "Юнайтед" Кристиано Роналдо започна мача като резерва и влезе в игра след почивката.

"Челси" започна мача по-добре. Хаким Зиеш отправи първия удар, но Давид дее Хеа спаси. Малко след това вратарят на "Юнайтед" се справи и с изстрел на Калъм Хъдсън-Одой. Домакините натискаха, а гостите предпочитаха да се защитават и да чакат шанс за бързи контраатаки. Зиеш пробва още един изстрел, но не уцели вратата. В 31-ата минута Антонио Рюдигер отправи далечен удар, Де Хеа докосна топката, която се удари и в напречната греда.

В началото на второто полувреме обаче "Юнайтед" изненадващо поведе. Джейдън Санчо отне топката след голяма грешка на Жоржиньо, направи бърз пробив и вкара. "Челси" продължи да натиска, а Тимо Вернер пропусна още един шанс. Роналдо влезе в игра на мястото на Санчо в 64-ата минута.

"Челси" получи дузпа за нарушение на Аарън Уан-Бисака срещу Тиаго Силва, а Жоржиньо беше точен за 1:1. Вернер и Зиеш пропуснаха още възможности за домакините. Малко преди края на мача вратарят на "Челси" Едуар Менди подари топката на Фред, който обаче не се възползва и пробва много слаб прехвърлящ удар. В 96-ата минута Рюдигер беше оставен абсолютно сам в наказателното поле, но прати топката над вратата.

"Челси" остава на първо място с 30 точки, като води само с точка пред "Манчестър сити" и с две пред "Ливърпул". "Юнайтед" е на осмо място с 18 точки.

По-рано в неделя "Манчестър сити" се справи с "Уест хем" и спечели с 2:1. Илкай Гюндоган изведе домакините напред, а в края на мача Фернандиньо вкара втори гол. Мануел Лансини върна един гол за "Уест хем" в продължението.

Дневник