Само една от трите фирми, които участваха в обществената поръчка за ремонт на Летния театър, е допусната до етап отварне на ценово предложение. Това е шуменската фирма „С-М Строй“ ЕООД.

Останалите две фирми в първия етап на процедурата „Автомагистрали – Черно море“  и „Е – Плант“ нямат посочени ценови предложения в елекронния регистър на обществените поръчки, което ги декласира от надпреварата за избор на изпълнител.

Обявената обществена поръчка от общината е с прогнозна стойност 1 693 021 лв. без ДДС, а  Фирма С-М Строй“ предлага да извърши ремонта за 1 690 100.52 лв. без ДДС.

Предстои комисията, която разглежда офертите по процедурата, да излезе с решение за избор на изпълнител на ремонта, а след това общината да сключи и договор с него, след което ще стартира обновлението на Летния театър и околното пространство.

Припомняме, че проектът за цялостна реконструкция на сградата на Летния театър е за 2 434 009 лв., от които 1 435 956 лв. са безвъзмездна финансова помощ по ОП „Региони в растеж“, а останалите ще осигури община Шумен от кредит.

Според плана в сегашната сграда на Летния театър ще се изгради нова трибуна, разположена амфитеатрално с 5 сектора за зрителите и капацитет 900 места.  Съществуващата козирка ще бъде основно санирана, ще бъдат възстановени двете осветителни кули и разрушената ограда на съоръжението. Заложен е ремонт на помещенията под сцената, обновяване на съблекалните, гримьорните, сервизните помещения, касите, ще бъдат изградени подходи за инвалиди.

Извън територията на Летния театър ще се възстановят всички подходи и ще се запази съществуващото озеленяване, като по северната фасада ще се възстанови зоната на цветната леха. В близост до входа, обособен за достъп на посетители с увреждания, ще се направят 5 броя паркоместа за тях, както и 5 броя на съществуващия паркинг разположен югоизточно от имота.

ШУМ.БГ