"Лудогорец" постигна трета поредна победа в първенството, след като надигра "Локомотив" (София) с 4:2 като гост. Шампионите не допуснаха изненада и по подобие на двубоя с "Арда", преди няколко дни, отново вкараха четири гола.

Тимът от Разград реши всичко до почивката, когато водеше с три гола. Пиерос Сотириу откри в петата минута, след като Георги Терзиев му подаде с глава на самата голлиния. Отново кипърецът се разписа в 38-ата минута от дузпа, отсъдена след намеса на системата за видеоповторение.

В добавеното време на първата част Джордан Икоко вкара с хубав прехвърлящ удар. След почивката Октавио намали в 47-ата минута, но 60 секунди по-късно Кирил Десподов вкара четвърти гол за гостите.

Крайният резултат оформи Пламен Крачунов в 64-ата минута след удар с глава.

"Лудогорец" продължава да бъде лидер в таблицата с 42 точки, 10 повече от втория ЦСКА, преди червените да са изиграли мача си от кръга. Десеткратният шампион има и най-силната атака в Първа лига с отбелязани 43 гола в 16 мача.

По-рано през деня отново в София "Славия" и "Локомотив" (Пловдив) завършиха 1:1. Двата тима са пети и шести в таблицата.

Дневник