Кандидатът за президент на Българския футболен съюз (БФС) Димитър Бербатов за пореден път разкритикува настоящото ръководство на организацията. Рекордьорът по голове за националния отбор обвини БФС и президента Борислав Михайлов в поредна зависимост.

Бербатов даде за пример назначението на бившия арбитър Стефан Аспостолов за съдийски наблюдател на мач от Първа лига. Апостолов не е в списъка на наблюдателите за сезон 2021-22.

"Без да бъде включен в листите на съдийските наблюдатели в началото на сезон 2021/2022, бившият съдия Стефан Апостолов изведнъж се появи като съдийски наблюдател на мач от Втора лига и веднага след това го виждаме и като такъв на вчерашната среща между "Левски" и "Ботев" (Пловдив) в Efbet Лига".

Бащата на Апостолов - Апостол Апостолов беше обвинен от екипа на Бербатов, че е агитирал в полза на Борислав Михайлов преди проведения през октомври конгрес.

"Така Борислав Михайлов явно връща жеста към бащата на Стефан Апостолов - Апостол Апостолов (все още кмет на Симитли), за активната му работа в полза на Михайлов във връзка с извънредния конгрес на БФС преди по-малко от два месеца", добавя Бербатов.

Стефан Апостолов, който е депутат от ГЕРБ, беше предложен и за член на Изпълнителния комитет на БФС, но не беше избран от делегатите на конгреса.

"Чудейки се как да поправи "грешката", за да се отблагодари на Апостолови, самообявилият се за победител на изборите на последния конгрес на БФС Михайлов, подхвърли на Апостолови кокалче с надеждата да се отърве от ангажимента си към тях. Дано всъщност е така, защото иначе нищо чудно в скоро време да видим Стефан Апостолов като председател на съдийската комисия или съдийски наблюдател на УЕФА. Верен на принципите си, Борислав Михайлов безсрамно демонстрира типичен пример за поредната зависимост. Този път президентът на БФС бе овладян и подчинен от Апостолови от Симитли. Как иначе да си обясним погазването на Устава и наредбите на БФС в тяхна полза".

Кметът на Симитли Апостол Апостолов и баща на бившия арбитър отговори малко по-късно на Бербатов, наричайки го "женчо", който лъже безцеремонно и нагло.

Дневник