"Манчестър юнайтед" спечели първия си мач под ръководството на новия мениджър Ралф Рангник, надигравайки "Кристъл Палас" с 1:0 в 15-ия кръг на Висшата лига. "Червените дяволи" не стигнаха лесно до трите точки, след като в големи периоди от двубоя срещнаха отлично организирана защита.

Единственият гол отбеляза бразилецът Фред, който се разписа с красив изстрел в 77-ата минута.

Победата е втора поредна за "Юнайтед" и общо в трети двубой тимът не губи след освобождаването на Оле Гунар Солскяр. С успеха "червените дяволи" се изкачиха до шестото място в таблицата, изпреварвайки "Арсенал", който обаче е и с мач по-малко.

"Юнайтед" не успя да създаде много на брой чисти голови положения, като преди почивката само веднъж вратарят на "орлите" Висенте Гуаита трябваше да се намесва. През втората част Джордан Аю пропусна отличен шанс за гостите в 75-ата минута, като от около шест метра не уцели вратата.

Само две минути по-късно Фред вкара за "Юнайтед". Бразилецът получи топката около границата на наказателното поле и с фалцов удар в далечния ъгъл не остави шансове на вратаря.

Изразителен успех постигна и "Тотнъм", който разгроми "Норич" с 3:0. Точни за "шпорите" бяха Лукас Моура в 10-ата, Давинсон Санчес в 67-ата и Хюн Мин Сон в 77-ата минута.

Дневник