ЦСКА - София допусна грешна стъпка при гостуването на "Пирин" и завърши 1:1 в мача от 18-ия кръг на Първа лига. Червените се виждаха победители на стадион "Христо Ботев", когато Станислав Манолев се разписа в добавеното време на двубоя.

Преди това Карло Мухар беше открил за ЦСКА - София в 70-ата минута.

Равенството остави ЦСКА - София на девет точки от върха, където се намира "Лудогорец". Червените са с мач по-малко от шампионите. Във второ поредно гостуване отборът на Стойчо Младенов не печели. "Пирин" прекъсва серия от две поредни загуби и освен това взима точка на свой терен за пръв път от края на октомври.

Това беше първи двубой за "Пирин" след освобождаването на треньора Уорън Фийни.

През първата част "Пирин" не създаде нищо в офанзивен план, като дори не отправи удар към вратата на готите. ЦСКА - София държеше топката, опита да бъде агресивен и да води играта в полето на домакините, но също срещаше трудности. Единственият точен удар за гостите отправи Греъм Кери от около 30 метра, но вратарят на "Пирин" се справи.

След почивката действията и на двата тима отново бяха мудни, ЦСКА - София продължаваше да среща трудности, но все пак вкара гол в 70-ата минута. Негов автор стана Карло Мухар, който влезе в наказателното поле и стреля в долния десен ъгъл на вратаря.

Изненадващо в последните минути червените се прибраха в своето поле и позволиха "Пирин" да им вкара. Опитният Манолев намери топката от воле в наказателното поле и реализира - 1:1.

Дневник