Три отбора се борят за едно място - така може да бъде описана ситуацията в група В на Шампионската лига преди последния кръг. "Милан", "Атлетико" (Мадрид) и "Порто" спорят за втората позиция в групата, където сигурен участник в осминафиналите е "Ливърпул".

Тази вечер от 22 часа на "Сан Сиро" "Милан" приема именно червените, а "Порто" е домакин на "Атлетико".

В момента португалците заемат втората позиция, като имат пет точки, "росонерите" имат четири, колкото и "Атлетико", но заемат третата позиция заради един вкаран гол повече.

Единственият отбор от трите, който държи съдбата си в свои ръце е "Порто", като победа със сигурност праща португалците напред. "Милан" и "Атлетико" обаче ще следят какво се случва на другия стадион, докато водят мачовете си.

"Трябва да мислим първо и единствено за "Ливърпул". Какво ще направят "Порто" и "Атлетико" е извън нашите сили и искам футболистите да мислят за случващото се в Милано", каза преди двубоя треньорът на "Милан" Стефано Пиоли.

Според него класиране на осминафиналите ще бъде голям успех за седемкратния европейски шампион, който отбеляза завръщане в Шампионската лига. Дотук през сезона обаче "росонерите" взеха само точка на своя стадион в турнира, като загубиха от "Атлетико" и завършиха наравно с "Порто".

Мениджърът на "Ливърпул" Юрген Клоп обеща да направи промени в състава си, заради натоварения календар през декември. "Трябва да прибегнем до ротации, тъй като в противен случай медицинският ни екип ще ме набие", коментира Клоп.

Германецът обяви, че не се интересува от статистиката, въпреки че "Ливърпул" може да стане първият английски отбор, излязъл от груповата фаза със стопроцентов актив. Дотук тимът има пет победи и е с голова разлика 15:5.

Единствената друга интрига е в група D, където "Реал" (Мадрид) приема "Интер" в спор за първата позиция. Испанците водят с 12 точки, а "нерадзурите" имат две по-малко.

В група С участниците на осминафиналите са ясни, като "Аякс" е с 15 точки преди да приеме втория "Спортинг", който има 9. "Борусия" (Дортмунд) е с 6 и продължава към Лига Европа, като няма шанс да измести "лъвовете" от Лисабон, заради по-лоши показатели в директните мачове.

В група А, където продължаване напред си гарантираха "Манчестър сити" и ПСЖ, интригата е единствено кой от "РБ Лайпциг" и "Брюж" ще играе напролет в Лига Европа.

Телевизионна програма
От 19.45 часа

"Лайпциг" - "Манчестър сити", пряко по Макс Спорт 3
ПСЖ - "Брюж", пряко по Макс Спорт 4

От 22 часа
"Аякс" - "Спортинг", пряко по Макс Спорт 1
"Реал" (Мадрид) - "Интер", пряко по Макс Спорт 2
"Милан" - "Ливърпул", пряко по Макс Спорт 3
"Порто" - "Атлетико" (Мадрид), пряко по Макс Спорт 4

Дневник