"Атлетико" (Мадрид) победи "Порто" с 3:1 и си гарантира продължаване в Шампионската лига, с което ще участва в осминафиналната фаза на турнира. "Дюшекчиите" взеха много важен успех като гост, след като бяха в трудна ситуация и с три поредни загуби преди този двубой.

Попаденията за гостите на "Ещадио до Драгао" отбелязаха Антоан Гризман в 56-ата минута, Анхел Корея в 90-ата и Родриго де Пол в продължението. В добавеното време от дузпа за "Порто" се разписа Оливейра.

Убедителният резултат беше оформен в края, когато "драконите" рухнаха, но преди това нищо не загатваше за такъв изход.

Мачът започна лошо за "Атлетико", тъй като още в 13-ата минута Луис Суарес трябваше да напусне заради травма. Треньорът Диего Симеоне не можеше да разчита и на други основни играчи, които бяха контузени. Срещата беше изпълнена с много нерви, над 20 нарушения, както и три червени картона.

Яник Караско беше изгонен от "Атлетико" в 67-ата минута, а само три по-късно червен картон получи и Вендел от "Порто" заради удар без топка. Освен това реферът Клеман Тюрпен изгони от пейката резервния вратар на домакините Маркезин и показа общо четири жълти картона.

По същото време в Милано мечтата на "Милан" за продължаване напред беше прекършена от "Ливърпул", който надделя с 2:1 след обрат. Фикайо Томори изведе "росонерите" напред в 29-ата минута след изстрел от два метра при добавка. В 36-ата минута Мохамед Салах беше изпуснат от защитата на "Милан" и изравни, а обратът оформи Дивок Ориги в началото на втората част.

Загубата остави "Милан" на дъното в групата, като "росонерите" отпаднаха от Европа, докато "Порто" продължава в Лига Европа напролет. "Ливърпул" пък стана първият английски отбор, който излиза от групите на Шампионската лига с шест поредни победи.

Със стопроцентов актив в групите завършва и "Аякс", който победи "Спортинг" с 4:2 в Амстердам.

В група D "Реал" (Мадрид) победи "Интер" с 2:0 с голове на Тони Кроос и Марко Асенсио, с което надделя в спора за първата позиция.

Дневник