"Барселона" и "Байерн" (Мюнхен) се изправят един срещу друг в мач, който е от голямо значение за каталунците. В него е заложено не само продължаването на каталунците в Шампионската лига, но и краткосрочното бъдеще на клуба.

Двата тима излизат тази вечер от 22 часа на "Алианц арена" в Мюнхен.

"Барселона" влиза в срещата от второ място в група Е с актив от 7 точки, а "Байерн" е с пет поредни победи (15 т.). Победа на каталунците им гарантира продължаването напред, но при всеки друг резултат те рискуват да бъдат прескочени от "Бенфика" (5 т.), който по същото време е домакин на "Динамо" (Киев).

При равни точки между "Барселона" и "Бенфика" в края на групата, "лъвовете" от Лисабон ще продължат заради предимство в директните мачове (победа и равен).

Допълнителен нюанс към предстоящия двубой носи факта, че "Барселона" няма победа в Мюнхен в своята история. Срещата обаче е от изключително значение, тъй като бюджетът на каталунците е изготвен на база стигане до четвъртфиналите в Шампионската лига.

"Предстои ни вълнуващ мач. Очакваме го с нетърпение. Ще играем срещу един от най-добрите отбори в света. Ще се борим. За нас този мач е като финал и ще дадем всичко от себе си, макар да знаем, че никога не сме побеждавали в Мюнхен. Няма да е чудо, ако победим", каза преди двубоя Шави Ернандес.

През уикенда тимът му загуби за пръв път под негово ръководство. В същото време "Байерн" победи "Борусия" (Дортмунд).

Двубоят в Мюнхен е чакан с голям интерес и заради друг задочен спор. Звездата на баварците Роберт Левандовски загуби "Златната топка" от бившия играч на "Барселона" Лионел Меси и според германските медии, тимът ще опита да "отмъсти" именно в срещата.

В група F "Манчестър юнайтед" приема "Йънг бойс", като се нуждае само от точка, за да завърши пръв. В другата среща "Аталанта" приема "Виляреал" в директен спор за втората позиция - италианците имат шест точки, а испанския тим с една повече.

Заплетена е ситуацията в група G, където и четирите отбора имат шанс да продължат напред. Водачът "Лил" (8 т.) гостува на "Волфсубрг", който е на четвъртото място с пет точки. В другата среща се изправят "Залцбург" (7 т.) и "Севиля", който има шест.

Дневник