Работниците на „Автомагистрали - Черно море“ АД ще протестират утре през сградата на министерството на регионалното развитие и благоустройството в София с искане за пълно изплащане на дължимите им от държавата 27,6 млн. лв.

В писмо до медиите от шуменската фирма съобщават, че поради неизплащането на работните заплати напускат водещи специалисти и квалифицирани работници, машинисти и шофьори, като предстоят масови съкращения.

Исканите пари са за ремонта на автомагистрала „Тракия“ в участък Чирпан - Стара Загора, който е в експлоатация от юли 2021-ва.

През октомври след протести и дълги преговори фирмата получи частично плащане - 9,2 млн. лв., като тогава синдикатите й заявиха, че остават в стачна готовност.
Към протеста утре ще се присъединят  работници на фирма „ИСА 2000“ ЕООД, която има да получава 19 млн. лв.

“С цел избягване на всякакви спекулации, декларираме изрично, че нашите синдикални действия нямат политически характер, а се борим единствено за правото си на труд и заплащане. Настояваме за незабавно разплащане на цялата дължима сума към дружествата на базата на това, че бяха извършени всякакви проверки, без да са констатирани нарушения при дейността ни, и фирмите не са от тези, които са получили авансови суми по ин хаус процедурите”, се казва още в писмото на „Автомагистрали - Черно море“.

ШУМ.БГ