Няма желание да се чуе реалният проблем. Говорят по телевизията едни господа, изказват се непрофесионално и неподготвено и не влизат в конкретиката на проблемите. Те не разбират, че това е геноцид към пътния бранш, който прави голяма част от брутния вътрешен продукт на България.

Това каза пред журналисти днес производственият директор на „Автомагистрали – Черно море“ АД Асен Тодоров.

Служители на фирмата за трети пореден ден излязоха на протест и блокираха за 20 минути пътен възел „Белокопитово“.

Шуменските пътни строители имат да получават от държавата близо 40 млн. лв. по няколко договора за строителство и ремонт на автомагистрали и пътища от републиканската мрежа.

„Нашата синдикална организация подкрепя само част от исканията на Българската браншова камара „Пътища“. Ние сме против „ин хаус“ процедурите. Искаме обаче индексация на цените. Защото, ако горивото, когато сме играли на търговете, е било 2 лева, сега е 3,50 лв. Битумът беше 65, сега е 1200 лева. Страни като Румъния вече правят трета индексация, Албания прави втора индексация, при нас не знам още какво трябва да се случи.

От „Автомагистрали – Черно море“ засега преустановяват протестните действия, защото е станало ясно, че с връщането на третия мандат на президента и с разпускането на парламента вече няма пред кого да поставят исканията си.

ШУМ.БГ