За втори пореден ден пътните строители от „Автомагистрали – Черно море“ АД излязоха на протест с искане държавата да им плати заработените средства. В 10,05 часа работниците на фирмата блокираха Пътен възел „Белокопитово“.

Вече повече от година Агенция „Пътна инфраструктура“ бави разплащането на 13,8 млн. лв.  за ремонта на автомагистрала „Тракия“ край Пловдив. По-късно са задържани плащания и за над 20 млн. лв. за дейности по пътя Русе-Кубрат и за новия участък на АМ “Хемус” между Белокопитово и Буховци.

Както и на вчерашния протест полицията започна да отбива и пренасочва движението предварително. Така на Пътния възел се образува съвсем малка опашка от автомобили и камиони.

Вчера браншовата организация проведе някакви разговори с управляващите в София, но без резултат“, обясниха от фирмата. Затова синдикалната организация към КНСБ е решила да се придържа към предварително обявения план за протести в рамките на 3 дни. Утре от 10,00 часа пътните строители отново ще са на края на автомагистрала „Хемус“ до Белокопитово.

ШУМ.БГ