Лудогорец" приключи участието си в Лига Европа с нулево равенство с "Мидтиланд". Двата тима изиграха интересен мач в Разград, като единственото, което липсваше бяха головете. "Мидтиланд" се нуждаеше от задължителен успех, за да продължи в Лига Европа, докато "Лудогорец" играеше само за престижа си.

Равният резултат елиминира датския тим, който завършва на трето място в група F с 9 точки, като напролет ще играят в Лига на конференциите. По същото време "Цървена звезда" и "Брага" направиха 1:1, като в крайното подреждане сърбите са първи, а португалците втори.

"Лудогорец" завършва със само две точки, като и двете са спечелени срещу "Мидтиланд". Головата разлика на българския шампион е 3:8.

Само 23 секунди след началото гостите можеха да поведат. Защитата в зелено проспа пробив отдясно, който завърши с подаване към Николас Дир, но последният не успя да уцели вратата.

В следващите минути имаше редица положения и пред двете врати, които следваха едно след друго. Последният пас обаче не се получаваше и така вратарите Серджио Падт и Йонас Льосъл имаха по-малко работа.

Най-спорният момент през първата част беше свързан със Сисиньо, който в опит да стигне до топката ритна крака на нападател в бяло. От "Мидтиланд" поискаха дузпа, но съдиите прецениха, че такава не може да бъде отсъдена.

 

До почивката двата тима създадоха равен брой положения - по пет и по два точни удара.

Втората част започна с по-добра игра на "Лудогорец", който дълго време не позволяваше на "Мидтиланд" да стига до неговата врата и пренася играта в атака. Футболистите в зелено действаха концентрирано и разчитаха на много пробиви по фланговете, но Пиерос Сотириу остана изолиран в нападението и не застраши с нищо датската врата.

В 60-ата минута и от "Лудогорец" поискаха дузпа, когато Клод Гонсалвеш падна в наказателното поле, но реферите прецениха, че и това не е нарушение.

В последните 15 минути "Мидтиланд" рискуваше повече в търсене на гола, което доведе до трудни моменти за "Лудогорец". Падт трябваше да се намесва в 75-ата минута, когато спря изстрел на Евандер от движение. Две минути по-късно нов удар на бразилеца отново беше отразен.

Пет минути преди края на двубоя "Лудогорец" имаше и късмет, когато при опит на Шоу да върне топката тя се отби в гредата. В продължението на мача пък Елвис Ману пропусна най-доброто положение за българския шампион.

Дневник