Съдбата на футболния клуб "Царско село" е неясна и клубът може да спре да функционира след масова раздяла с играчи. След последния си мач за календарната година от "Царско село" разтрогнаха договорите със седем от футболистите, които бяха с основна роля дотук.

В събота тимът на Любослав Пенев загуби с 1:2 от "Ботев" (Пловдив). Отборът е последен в Първа лига със само 11 точки след 19 кръга.

В началото на седмицата тимът се раздели с Иван Бандаловски и Васил Шопов, а по информация на Dsport в клуба вече не са Христо Попадийн, Ален Стеванович, Милан Йокич, Венцислав Василев и Александър Александров.

"Ще има промени, не знам дали ще са кардинални. Това е съвсем нормално и логично. Започваме разговори с президента в каква посока трябва да тръгнем", каза Пенев след загубата от "Ботев".

Собственикът Стойне Манолов е съобщил на свои приближени и на треньорския щаб, че обмисля да се оттегли след Нова година. Не е ясно дали това ще стане веднага или след края на сезона.

По непотвърдена инфорамция "Царско село" е пред угрозата да бъде санкциониран с голяма глоба, тъй като е загубил дело във ФИФА. В момента казусът се обжалва пред Спортния арбитражен съд (КАС).

"Царско село" влезе в елита на българския футбол през 2019 г. Преди година клубът заплаши с оттегляне от Първа лига, след като Стойне Манолов беше глобен за обиди към длъжностни лица в мач с "Берое".

Дневник