Италианският шампион Интер оглави класирането в Серия "А".

Това се случи след разгромната победа 4:0 над Каляри в мач от 17-ия кръг на шампионата.

Така само в последните три кръга Серия "А" имаше три различни водача в класирането, а битката за титлата остава все така жестока.

Интер успя по перфектен начин да се възползва от грешките на Милан и Наполи, като с рутинния си успех окупира върха за първи път от края на миналия сезон, когато се позрави и с титлата.

"Нерадзурите" тотално надиграха своя съперник, като Лаутаро Мартинес ги изведе напред в 29-ата минута, а в края на полувремето пропусна дузпа.

Все пак набързо с началото на втората част Интер реши всичко в мача, а по гол вкараха Алексис Санчес, Хакан Чалханоглу и отново Лаутаро Мартинес.

По този начин Интер събра 40 точки, с една повече от Милан, който вчера направи реми 1:1 с Удинезе и сдаде лидерската позиция.

На трето място с 37 е тимът в най-добра форма в Италия - Аталанта, който победи Верона с 2:1, а на четъвртата позиция е Наполи с 36 пункта.

Неаполитанците оглавяваха класирането от първия до 15-ия кръг, но само с една точка от последните си четири мача, те очаквано се свлякоха на четвъртата позиция.

Наполи загуби с 0:1 домакинството си на Емполи.

Дир.бг