"Манчестър юнайтед" - ПСЖ е гвоздеят в осминафиналната фаза на Шампионската лига. Това отреди жребият, който беше изтеглен за първия етап от фазата на директните елиминации, като гарантира сблъсък между суперзвездите Кристиано Роналдо и Лионел Меси.

Мачовете между двата тима ще бъдат чакани с голям интерес, тъй като настоящият треньор на ПСЖ Маурисио Почетино е свързван с преминаване именно в "Юнайтед" през следващото лято.

Освен това около Роналдо и Меси имаше задочен спор наскоро, когато аржентинецът спечели за седми път "Златната топка". Тогава португалецът влезе в спор с организаторите на анкетата "Франс футбол".

За последно Роналдо и Меси играха един срещу друг на 8 декември 2020 г. в групите на Шампионската лига с бившите си тимове "Ювентус" и "Барселона". Тогава "бианконерите" спечелиха с 3:0, а португалецът се разписа два пъти от дузпа.

В досегашните 36 мача между техни тимове Меси е печелил 16 пъти при 11 равенства и девет успеха за Роналдо. Аржентинецът е вкарвал 22 пъти срещу отбори на Роналдо, а португалецът - 21.

Другият много завързан мач в осминафиналите е между "Атлетико" (Мадрид) и "Байерн" (Мюнхен). Внимание привлича и двойката "Интер" срещу "Аякс".

Първите мачове са на 15, 16, 22 и 23 февруари, а реваншите - 8, 9, 15 и 16 март 2022 г.

Останалите английски тимове, които са сред фаворитите за отличието, "Челси", "Ливърпул" и "Манчестър сити" изтеглиха по-лек жребий. Европейският шампион "Челси" ще играе с "Лил", независимо че участваше в жребия във втора урна. "Ливърпул" ще срещне "Залцбург", а "Сити" шампиона от Лига Европа - "Виляреал".

Головете на чужд терен във фазата на елиминациите не важат, като от УЕФА се надяват това да направи мачовете по-интересни. През този сезон финалът на Шампионската лига ще бъде в Санкт Петербург на 28 май.

Жребий за осминафиналите
"Бенфика" - "Реал" (Мадрид)
"Виляреал" - "Манчестър сити"
"Атлетико" (Мадрид) - "Байерн" (Мюнхен)
"Залцбург" - "Ливърпул"
"Интер" - "Аякс"
"Спортинг" (Лисабон) - "Ювентус"
"Челси" - "Лил"
"Манчестър юнайтед" - ПСЖ

Дневник