Аржентинският нападател на "Барселона" Серхио Агуеро обяви, че прекратява кариерата си. През сълзи той обяви новината на "Камп ноу", където присъстваха президентът на клуба Жоан Лапорта, отборът на каталунците, треньорът Шави Ернандес и бившият му мениджър Хосеп Гуардиола, с когото работи в "Манчестър сити".

Агуеро посочи, че е взел тежкото решение, защото така е бил посъветван от лекарите. Той беше сменен принудително в мача с "Алавес" заради тежест в гърдите, след което му бяха направени серия изследвания на сърцето.

"Това е много труден момент. На първо място е здравето ми, знаете защо взимам това решение - заради проблема, който получих преди месец. Казаха ми, че най-доброто решение е да спра да играя. Взех решението преди десет дни. Направих всичко възможно, за да запазя надежда, че ще продължа, но спирам с футбола", каза Агуеро. Той допълни, че е много щастлив от кариерата си.

Агуеро премина в "Барселона" през лятото, като изигра само пет мача.

"Бихме искали да продължиш при нас, но смятаме, че взе правилното решение", каза Лапорта, като изтъкна футболните качества на нападателя.

Аржентинецът изкара десет сезона в "Манчестър сити", където вкара рекордните за клуба 260 гола. Преди това той игра в "Индепендиенте" и "Атлетико" (Мадрид).

Дневник