Мениджърът на "Ливърпул" Юрген Клоп нарече ваксинацията срещу COVID-19 въпрос на солидарност и лоялност към обществото. Германецът говори за това по време на брифинг преди мача на тима му с "Нюкасъл", а темата стана актуална, след като голяма част от отборите във Висшата лига отчитат рекорден брой на заразени.

"Цялото това нещо с ваксините е огромен въпрос на лоялност, солидарност и сплотеност. Имаме шанс да помогнем не само на себе си, но и на други хора. Важно е да подкрепим мерките. Ваксинационният статус на отбора е доста добър", коментира Клоп.

Той разказа и за мерките на базата на червените. "Аз пристигам по-рано от повечето играчи и се изследвам преди идването им. Ако всичко е наред, ни се позволява да влезем. Ние сме като целия свят, загрижени сме."

В някои клубове вече се обсъжда дали през трансферния прозорец ще се привличат само футболисти, които са ваксинирани. Подобно нещо вече казаха мениджърът на "Астън Вила" Стивън Джерард и "Кристъл Палас" Патрик Виейра.

"Трансферният прозорец още е много далеч. Кой знае какво ще се случи, докато започнем да подписваме с нови играчи."

През октомври Висшата лига заяви, че 68% от играчите са ваксинирани с две дози. В понеделник обаче беше съобщено за рекордните 42 случая за една седмица. В резултат на това отборите също измениха мерките за феновете си, които вече ще влизат на стадионите със сертификат. Задължително е и носенето на маски.

Дневник