Временно се спира тръжната процедура за обекти на „Сердика спортни имоти“ ЕАД, съобщи Министерството на младежта и спорта. Мярката е очаквана и е първата, направена от новия ресорен министър Радостин Василев.

Казусът с базите, на които тренират спортове на ЦСКА и ученици от държавното спортно училище на 4-ти км, нашумя най-вече след неделя покрай гостуването на Гриша Ганчев в бТВ.

Бизнесменът остро критикува решението на служебния министър Андрей Кузманов да обяви търг малко преди да напусне поста. Според Ганчев налице са парадокси и непосилни наеми за спортните клубове.

Вчера 13 спортни клуба на ЦСКА поискаха отмяна на процедурата с писмо, адресирано до няколко институции, сред които и ведомството, оглавено от бившия главен юрист на футболния клуб Радостин Василев.

Ето какво гласи съобщението на ММС:

    "Министърът на спорта Радостин Василев проведе тричасова среща с представители на трите търговски дружества, чиито принципал е министерството, стопанисващи спортни имоти – „Национална спортна база“ ЕАД, „Сердика спортни имоти“ ЕАД, „Академика 2011“ ЕАД.

    По време на срещата бе взето решение за временно спиране на търга с тайно наддаване на обекти, собственост на „Сердика спортни имоти“ ЕАД до запознаването на министър Василев с пълната документация по процедурата.

    Предстоят още разговори и срещи по темата между спортния министър и заинтересованите страни."

Клуб Z