"Арда" уволни треньора си Славко Матич само няколко часа след силния мач и равенството 2:2 с ЦСКА. Повод за решението са думите на треньора в интервюто след срещата, че обстановката в клуба не е нормална.

От клуба от Кърджали съобщават, че ръководството се е събрало минути след мача и е взело решението единодушно. Матич е обвинен, че е говорил "неистини и лъжи".

"Ръководството на ПФК "Арда" няма да толерира подобен род изказвания, които не отговарят на истината и уронват имиджа на клуба", гласи текстът.

Успоредно с това в сайта на отбора е публикувано и мнението на футболиста Пламен Крумов. Матич каза за него, че не е контузен, а го е отстранил. "Чувствам се длъжен да си защитя името, което съм градил дълги години и за щастие съм опазил чисто. Едва ли същото може да каже шоуменът, който подскача край тъчлинията. Но не си заслужава да пиша повече за този сръбски гений, който е дошъл в България и си позволява в ефир да уронва престижа на клуба, играчите и администрацията", заявява Крумов, като добави, че има разтежение на вътрешната връзка на коляното.

Матич работи в "Арда" малко повече от месец, като замени Георги Чиликов, който също се задържа съвсем кратко в клуба.

Бившият селекционер Красимир Балъков се изказа критично за треньорската смяна и за отношението към треньорите в България. "Въпреки че само от месец е начело на "Арда", той (Матич) успя да изгради един боеспособен и компактен отбор, играещ модерен футбол. Чутото след мача е шокиращо, но е част от действителността в българския футбол. Думите на Матич са и типичен пример за това, какво е треньорската професия в България. Какво представлява треньорът в българския футбол? Повече от ясно е, че ако искаме да имаме отново футбол на добро ниво, трябва да уважаваме вижданията на треньорите и треньорската професия", написа бившият капитан на националния отбор във "Фейсбук".

Дневник