"Ливърпул" продължава гонитбата с "Манчестър сити" на върха във Висшата лига, след като победи "Нюкасъл" с 3:1 в мача си от 17-ия кръг на шампионата. С шестия си пореден успех мърсисайдци остават само на точка зад лидера.

Срещу "Нюкасъл" обаче футболистите на Юрген Клоп трябваше да правят обрат. Още в седмата минута "свраките" откриха с хубав изстрел на Джонджо Шелви.

"Ливърпул" обърна с два гола в рамките на четири минути - между 21-ата и 25-ата. Диого Жота изравни с удар от три метра, въпреки че попадението му дойде при спорни обстоятелства. В началото на атаката играчи на "Нюкасъл" се сблъскаха, а при самото отбелязване на гола Айзък Хейдън се държеше за главата. Реферите пък са съветвани да спират играта при удар в главата, но арбитърът на двубоя Майк Дийн реши да не дава сигнал.

В 25-ата минута след груба грешка на гостите се разписа и Мохамед Салах. Той направи добавка, след като преди това удар на Садио Мане беше спасен.

След този момент "Ливърпул" вече не нападаше толкова яростно, но умело контролираше двубоя. Крайният резултат оформи Трент Александър-Арнолд в 87-ата минута с хубав изстрел от около 20 метра.

В друг мач, игран по същото време "Челси" допусна грешка стигна само до 1:1 срещу "Евертън" на своя стадион "Стамфорд бридж". Резултатът остави сините на трето място в таблицата, на четири точки зад лидера "Сити".

За разлика от предходното си домакинство с "Лийдс", когато се спаси от загуба с два гола в продължението, този път тимът на Томас Тухел нямаше същия късмет. "Челси" не изигра най-добрия си мач, въпреки че отправи 23 удара към вратата на "карамелите".

Мейсън Маунт вкара в 70-ата минута, за да изведе сините напред. Само четири по-късно 19-годишният бранител на "Евертън" Джарад Брантуейт се разписа, за да донесе точката на своя отбор.

За трети път в последните си пет мача "Челси" не успява да спечели. "Евертън" също е в тежък период със само един успех в последните си шест двубоя и остава 14-и в класирането.

Третият насрочен мач между "Лестър" и "Тотнъм" не беше изигран, заради много заразени играчи на "шпорите" с COVID-19.

Дневник