Формула 1 е отбелязала ръст на гледаемостта в САЩ с 54 процента, спрямо 2020 г. Това показват данните на ESPN - телевизията, която излъчва шампионата на територията на страната.

Спрямо 2019 г. увеличението е с 39 процента.

През вече изминалия сезон, завършил с драматична битка между Макс Верстаен и Люис Хамилтън, всяко състезание е гледано средно от 934 хиляди зрители. Това е и рекорд за САЩ, като предишният такъв е от 1995 г. - 748 хиляди души средно на състезание.

Само последното състезание в Абу Даби е наблюдавано от 963 хиляди зрители. В САЩ отчитат и часовата разлика, като в страната състезанието беше излъчено сутринта. При по-късен начален час със сигурност е щяла да бъде прескочена границата от 1 милион зрители.

Най-гледаното състезание е Гран при на САЩ през октомври - 1.2 милиона души. Тогава на пистата в Остин имаше 140 хиляди души за самото състезание и 400 хиляди през целия уикенд.

САЩ отчита огромен ръст на интереса към Формула 1 в последните години. Това до голяма степен се дължи и на документалната поредица на "Нетфликс", която беше подновена за четвърти сезон.

Дневник