"Локомотив" (София) обяви, че поставя началото на партньорство с компания за криптовалути. Американската UssCyber представя себе си, като една от най-големите блокчейн платформи, чийто продукт е обвързан със спорта.

Подробности за технологията ще бъдат представени на пресконференция в понеделник. Сега беше обяснено, че става въпрос за криптовалута, основана на бъдещо представяне на клубовете.

Преди две години UssCyber представя блокчейн платформата World Sports Coin Exchange (WSCE). Ключово за нея е, че хората, които участват в нея, ще могат да купуват, продават и използват токени, свързани със спорта.

Изпълнителният директор на компанията Мишел Пасифико обясни, че влияние върху криптовалутата ще оказват всички резултати на дадения футболен клуб - както на терена, така и извън него. От UssCyber заявиха, че са постигнали споразумения за партньорство с клубове от Испания, Португалия и Бразилия и се насочват към такива от Азия.

"Световното население е близо 8 милиарда души, от които около 4 милиарда са почитатели на футбола. Това е най-голямата спортна индустрия. Всички хора могат да участват в нашия проект", добави Пасифико.

Собственикът на "Локомотив" (София) Иван Василев, който е и член на изпълнителния комитет на БФС, добави, че през февруари се очаква подписване на договор с гръцки букмейкър.

Дневник