Димитър Бербатов няма да взима еднолични решения, ако стане президент на Българския футболен съюз. "Не съм взенаеш и всеможещ. Затова около мен имам хора от бизнеса и други сфери. Ние сме цял екип - със Стилиян и Мартин, и другите. Има хора, които разбират повече в определени сфери, както аз вероятно повече във футбола. Няма да взимам еднолични решения, защото съм президент или съм лицето", каза Бербатов и добави, че всички решения трябва да са за доброто на българския футбол.

Според него и в момента в БФС има кадърни хора. "Всеки ще получи шанс да докаже, че иска да работи".

"На 18 март има назначен конгрес, тогава изтича и мандата на настоящото ръководство. Ние процедираме, както и предишния път с подписка и декларации от клубовете, за да може конгресът да бъде изборен. Имаме опасения, че ще се направи всичко възможно той да не е изборен", каза Бербатов в предаването "Спорт и музика" по БНР.

Рекордьорът по голове за националния отбор се върна към конгреса от октомври. "Ръководството на БФС излезе през задната врата, въпреки че трябваше да има балотаж. Не трябва хората да остават с грешно впечатление. Не загубихме с малко, а с колкото трябваше".

"Продължаваме да получаваме обаждания от много клубове, които изразяват недоволство как протекоха нещата. Догодина обаче ситуацията ще е различна", каза Бербатов.

Според кандидата за президент на БФС казус с декларациите, които се изпращат до клубовете няма. "Същите са както предния път. Ползва се същата адвокатска кантора. Не ми харесва, че има повече нападки и престрелки, но понякога не може да се мълчи".

"Държавата трябва да бъде партньор на футбола и да помага. Но да помага най-вече за детско-юношеския футбол. Благодаря за добрите думи на премиера Кирил Петков, прочетох какво е казал. Той явно следи, интересува се и има някакви симпатии", каза Бербатов за ролята на държавата във футбола.

Бившият нападател каза, че не би застанал срещу президента на "Славия" Венцислав Стефанов в публичен дебат. "За да го направя трябва да ценя мнението на този човек, а това не е така. Никога не съм започнал нещо пръв, аз отговарям, понякога. Разбирам поведението на тези хора, те се защитават".

"Твърденията, че не съм дал нищо за футбола са плоски и не ми се влиза в този ъгъл. Ако сравним колко е дал настоящият президент преди да влезе, спрямо мен разликата сигурно е много голяма. За трансфера ми от ЦСКА в "Леверкузен" влязоха 5 милиона марки, после в "Тотнъм" - процент. Така че съм дал пари за българския футбол".

Дневник