"Тотнъм" продължи възхода си във Висшата лига и спря един от претендентите за титлата "Ливърпул" в дербито на 18-ия кръг. Сблъсъкът на "Тотнъм хотспър стейдиъм" в Лондон завърши 2:2, като предложи много зрелищни моменти, атрактивни изпълнения и някои спорни отсъждания.

Двубоят премина през обрат, а освен четирите гола имаше осем жълти картона и един червен. Загубата на точки остави "Ливърпул" на три зад лидера "Манчестър сити".

Хари Кейн откри за "шпорите" още в 13-ата минута, но в 35-ата Диого Жота успя да изравни. Втората част предложи още повече зрелище - Андрю Робъртсън се разписа в 70-ата минута, но само четири по-късно "Тотнъм" изравни чрез Хюн Мин Сон.

"Ливърпул" завърши и с човек по-малко заради изгонване на Робъртсън след преглед на системата за видеоарбитраж (VAR). Тимът на Юрген Клоп загуби точки за втори път поред при гостуване в Лондон през сезона и освен това прекъсна серия от шест поредни победи.

За "Тотнъм", който заради проблеми с COVID-19 не беше играл от 5 декември, това е пети пореден мач без поражение. Тимът е с едва 15 мача и заема седмо място с 26 точки, на шест от Топ 4.

"Ливърпул" започна по-добре двубоя, но домакините откриха след 13 минути игра. Хари Кейн получи подаване от Ндомбеле, поведе си топката и реализира с диагонален шут. "Шпорите" пропуснаха и още два отлични шанса чрез Деле Али и Сон.

В края на първата част "Ливърпул" беше по-опасен, когато изравни с гол с глава на Жота, а след това вратарят на домакините Юго Лорис направи спасяване срещу Александър-Арнолд.

Междувременно и двата отбора имаха претенции за дузпи, които не бяха уважени от рефера Пол Тиърни. И в двата случая обаче имаше контакт на бранители с Жота и Хари Уинкс.

След паузата "Ливърпул" контролираше играта, но срещна проблеми при контраатаките на домакините. След продължителен натиск гостите обърнаха. В 70-ата минута се получи разбъркване, защитата в бяло не успя да изчисти и след прострелно центриране Робъртсън подложи главата си - 1:2.

Авансът на гостите обаче се задържа само четири минути, когато Сон наказа груба грешка на "Ливърпул". Вратарят Алисон за трети път излезе неразчетено и позволи на Сон го преодолее, след което да вкара в празната мрежа.

В 77-ата минта гостите останаха и с човек по-малко. Робъртсън първоначално получи жълт картон, но Тиърни прегледа ситуацията с VAR и видя прекомерна агресия в действията на шотландеца срещу Емерсон Роял, за което беше изгонен. Гостите обаче претендираха, че през първата част Кейн е получил жълт картон за по-грубо влизане срещу Робъртсън.

Дневник