ЦСКА - София спечели с 1:0 домакинството си на Лудогорец в отложен мач от 3-ия кръг на efbet Лига и се доближи на две точки от разградчани, които все още заемат първото място в класирането.

Единственото попадение вкара Юрген Матай в 77-ата минута, но червените имаха и други шансове за гол, тъй като в началото на първата част Вилдсхут нацели греда.

Като цяло футболистите на Стойчо Младенов надиграха своя противник, който отново се представи отчайващо слабо и през целия двубой организира само една по-опасна атака, която обаче завърши с лошо подаване на Десподов към незабележимия Марин.

За демонстрираната немощ на разградчани говорят както безбройните подхлъзвания и падания на футболистите без съприкосновение с противникови състезатели, така и осемте минути продължение на мача. Тогава Лудогорец игра с човек повече след втори жълт картон на Мухар в 90-ата минута, но футболистите на Генчев изпитваха изключителна трудност дори да центрират в наказателното поле на бойкия тим на домакините - камо ли да създаде голово положение.
2 ЦСКА - София – Лудогорец

Иначе и в двата отбора имаше много отсъстващи футболисти. При домакините липсваха Кери, Юга, Баи и Мазику. Така в центъра на терена започнаха Лам, Жеферсон и Мухар, а Чатакович остана на пейката. Вион замени Мазику на левия бек, Метс застана до Матей в центъра на отбраната.

Гостите пък бяха без Икоко, Баджи, Сотириу, Текпетей и Ману. Сред резервите остана Вердон за сметка на Терзиев, а в титулярния състав място намера и Сантана.

Срещата започна с едноминутно мълчание в памет на известния фен на червените Пламен Живков, който напусна този свят на 73-годишна възраст.
13 ЦСКА - София – Лудогорец

Домакините осъществиха добра атака отдясно чрез самостоятелен пробив на Вилдсхут още във втората минута. Нидерландецът на два пъти преодоля Сисиньо, а след това Терзиев изби центрирането му в корлнер. След неговото изпълнение Вилдсхут шутира от 20 метра, но Падт улови.

В 14-ата минута червените бяха близо да открият резултата. Йомов центрира към Вилдсхут, който отправи диагонален шут от воле, но нацели лявата греда.

През първите 25 минути отчетливо впечатление направиха многото подхлъзвания и падания на играчи от състава на разградчани без единоборства с противника или видима причина.
13 ЦСКА - София – Лудогорец

В 33-ата минута Лудогорец отправи първия си удар по посока на противниковата врата чрез Каули, но той бе анемичен и излезе далеч в аут. Две минути след тази ситуация Йомов се възползва от грешка на Пинас и Янков, отне им топката и излезе под ъгъл срещу Падт, след което шутира с външен фалц в близкия ъгъл, а стражът на орлите изби в корнер.

В продължението на първата част разградчани стигнаха до първото си голово положение. Янков преодоля няколко съперника в центъра на терена и изведе Десподов между централните бранители на домакините. Капитанът на орлите предпочете да подаде към Марин, а не да напредне срещу Бусато и да отправи шут. Топката обаче дойде малко дълга за испанеца, който първи стигна до нея, но стражът на червените го затвори добре и изби.

Две минути след почивката Десподов се възползва от грешка при разиграване в червената отбрана, върна за Марин, който стреля от 18 метра над напречната греда.

Секунди след тази ситуация срещата бе прекратена за повече от пет мнути, тъй като феновете на домакините възпламениха огромно количество фойерверки във и около стадиона.

В 64-ата минута Сантана шутира опасно от далечна дистанция покрай горния ляв ъгъл.

Домакините отговориха с сериозно меле в малкото наказателно поле на гостите в 67-ата минута, при което Лам бе близо да отклони топката в мрежата, но не го стори и Терзиев изчисти.

Така се стигна до 77-ата минута, в която ЦСКА - София откри резултата. Това стана след центриране от фаул към задната греда, където Матай надскочи без проблем Пинас и от два метра вкара с глава за 1:0.

В 90-ата минута Мухар влезе грубо в краката на Шоу, за което напусна игра с втори жълт картон.

Спортал.бг