Лудогорец" привлече нападателя Спас Делев.

"За мен е чест да премина в "Лудогорец". Идвам, за да сбъдна една моя мечта - да стана шампион на България. Вярвам, че ще помогна на новия ми отбор в борбата за титлата", заяви 32-годишният футболист пред сайта на клуба.

Делев идва от "Арда", където се състезаваше от 2019 г. Клубът от Кърджали, който минава през момент на трудности заради свиването на финансирането, няма да получи нищо от "Лудогорец", след като по-рано през деня обяви, че Делев е прекратил договора си по взаимно съгласие.

Дотук през сезона нападателят има пет гола и четири асистенции за "Арда". Българският национал е вторият нов в "Лудогорец". В сряда шампионите представиха бразилското крило Рик Джонатан.

"Настъпи моментът, в който нашите професионални пътища се разделят. Това решение бе много трудно за мен, защото през последните две години и половина аз намерих своето място в "Арда". Заедно с моите съотборници написахме най-новата история на клуба. Успяхме да сложим "Арда" на футболната карта на Европа. Не съжалявам за нито един момент прекаран на "Арена Арда" и в град Кърджали, където намерих наистина истински и верни приятели", заяви Делев в благодарствено обръщение в сайта на досегашния си отбор. Той пожела на привържениците "да са близко до отбора и да го подкрепят, без значение дали побеждава или губи, всички трябва да сте като един юмрук".

Дневник