Словенецът Анте Шимунджа е най-вероятният нов треньор на "Лудогорец", съобщават няколко издания в родината му. От няколко месеца името на специалиста се свързва с българския шампион, който се очаква да пристигне за финални преговори.

Шимунджа (50 г.) се разделя с "Мура", който води от лятото на 2017 г.

"За момента всичко, което мога да кажа, е, че "Лудогорец" има интерес към Анте Шимунджа", коментира агентът на треньора Адриан Алиай пред изданието Nogomania.

Словенецът е известен на "Лудогорец", който през лятото игра с "Мура" в квалификациите на Шампионската лига и продължи напред с общ резултат 3:1. В кариерата си Шимунджа е водил още и "Марибор", с който става два пъти шампион на страната, преди да вземе веднъж трофея и с "Мура".

Ако подпише договор с "Лудогорец", Шимунджа ще бъде петият чужденец, който да води българския шампион. Преди него на поста бяха португалският треньор Бруно Рибейро, бразилецът Пауло Аутуори, чехът Павел Върба, както и Валдас Дамбраускас (Литва), който беше освободен през октомври.

В момента отборът е воден от Станислав Генчев, за когото това е трети период като временен треньор. След загуба от ЦСКА преди седмица "Лудогорец" ще зимува с две точки аванс пред червените.

Дневник